Ontmoet de archeologen
van Raakvlak

Wat is Raakvlak?

Raakvlak is de onroerend erfgoeddienst van Brugge en Ommeland (Beernem, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout en Zedelgem). Onze werking omvat archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed. Wij nodigen kinderen uit in de fascinerende wereld van de archeologie!

NAAR RAAKVLAK

De archeologen

en jullie uitdagers

Dieter

Als kind droomde Dieter van oermensen in grotten en Romeinen in forten. Nu is hij archeoloog en onderzoekt hij sporen van het vroegste verleden onder onze voeten.

Frederik

Als kind had hij een hekel aan vuile handen en zandkorrels tussen z’n vingers.  Nu is hij stadsarcheoloog in Brugge en graaft hij het liefst de hele dag op in de Brugse binnenstad.

Caroline

Als kind keek ze op naar Indiana Jones, Lara Croft en andere filmarcheologen. Nu is ze zelf archeoloog en legt ze elke dag uit hoe archeologie er in het echte leven aan toe gaat.

Jan

Als kind wou hij op reis altijd opgravingen of grotten bezoeken. Nu is hij archeoloog en gespecialiseerd in het bepalen van de ouderdom en functie van archeologische vondsten.

Lisa

Als kind brak ze de vaas van haar oma en probeerde ze de scherven te puzzelen. Nu is ze archeoloog en zorgt ze voor de goede bewaring van allerlei voorwerpen in het depot te Brugge.

Jij?

De archeologen van Raakvlak dagen jou uit om junior archeoloog te worden. Misschien word jij geprikkeld om zelf archeoloog te worden. Of… ontdek je net iets helemaal anders! Veel succes.

Heb je vragen bij de uitdagingen of wil je ’s hallo zeggen?

contacteer archeoloog caroline